2015. április 12., vasárnap

Itt jönnek a csajok

http://moly.hu/konyvek/milly-johnson-itt-jonnek-a-csajokKedves, vidám olvasmány egy európai hajóútról és négy barátnőről.

A történetből: Négy barátnő már iskoláskorban elhatározta, hogy a negyvenedik születésnapjukat egy közös hajóúttal ünneplik meg. Mire közeledik a jeles nap, már csak hárman vannak, mert Roz és Frankie évekkel ezelőtt csúnyán összeveszett, és azóta is tart a harag. A luxus hajóútról csak ábrándoznak, hiszen semelyikük nem gazdagodott meg, sőt, Olive kifejezetten csóró, mert hiába dolgozza keményen végig a napokat, a takarítással nem lehet túl sokat keresni. Aztán egyszer csak Ven bejelenti: mégis hajózni fognak, mert három jegyet nyert egy európai körútra. A közös nyaralás alatt lassan mindannyiuk élete új fordulatot vesz.

Értékelésem: Nagyon kedves történet ez is, mint a többi könyv az írónőtől, amiket eddig olvastam. Elsősorban ez is a barátnők lelki problémáiról szól, amiből van bőven: megromlott házasságok, elszalasztott lehetőségek, hazugságok, bűntudat. A hosszú nyaralás azonban lehetővé teszi, hogy kicsit eltávolodjanak a hétköznapi problémáktól, és újra átgondolják, hogy mit tartanak fontosnak, miért érdemes küzdeni, és miért nem. A komolyabb gondolatok mellett megismerkedhetünk néhány nevezetes hellyel, ahol kiköt a hajójuk: Dubrovnik, Velence, Korčula, Kefalónia és Gibraltár. Épp múlt nyáron nyaraltam Kefalónián, és nagyon élvezetes volt újra azokról a gyönyörű helyekről olvasnom, amiket nemrég én is megcsodáltam. Vicces volt, ahogy a barátnők beszólogattak és oltogatták egymást, és egy kis romantikát is kaptunk mindezek mellé. Egyedül amiből egy kicsit túl sok volt, az a rengeteg kaja és koktél, amit folyamatosan tömtek magukba. Valahol átérzem a dolgot, mert én is voltam már olyan helyen, ahol egyszerűen annyira finom minden, hogy nehéz abbahagyni az evést. De amit ezek a nők elpusztítottak a 16 nap során, az nekem egy hónapra is túl sok lenne! Éppen ezért fogyókúrázóknak nem ajánlom a könyvet, de mindenki másnak igen.

Értékelésem: 4,5 / 5

További könyvek az írótól: Afternoon Tea at the Sunflower Café, A Winter Flame, Fehér esküvő & The Wedding Dress, Here Come the Boys, Itt jönnek a csajok, Madarak és méhek, Nyári flört, Őszi románc, Tavaszi affér, The Barn on Half Moon Hill, The Magnificent Mrs Mayhew, The Mother of All Christmases, Yorkshire puding Klub

Hasonló könyvek:
Elveszett kutyák, magányos szívek
Utóirat: Szeretlek!
Citrom és osztriga

Kövess Bloglovin-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése